De avond van Reve

Roman 'De avonden' van Gerard Reve als inspiratiebron. Wegens groot succes gaat de samenwerking tussen Athenaeum Boekhandel en Toneelschuur door en dat resulteert deze keer in een 'package deal' rond Gerard Reve. Voor slechts € 25,- bezoekt u een lezing door Nop Maas, de biograaf van Gerard Reve in Athenaeum Boekhandel (ma 27 okt) én de theatervoorstelling "De avond" van Nieuw West/ Marien Jongewaard in de Toneelschuur (wo 29, do 30, vr 31 okt of za 1 nov). Bovendien ontvangt u dan een boek cadeau: "De avonden" van Gerard Reve óf "Mieters! Taal van de jaren 50" van Wim Daniels.

De vorige 'package deals' zijn met zoveel enthousiasme ontvangen dat Toneelschuur en Athenaeum Boekhandel de samenwerking dit theaterseizoen gaan voortzetten. Elke twee maanden presenteren wij een nieuwe 'package deal'; in principe bestaat dit uit een theatervoorstelling, een 'extra' (bijvoorbeeld een lezing, rondleiding of een proeverij) èn een gratis boek!

"De avond"
Met de roman "De avonden" van Gerard Reve als één van de inspiratiebronnen laten regisseur Marien Jongewaard en toneelschrijver Rob de Graaf zien hoe mensen steeds weer voor de keuze staan: doe ik aan het leven mee of wil ik er alleen maar getuige van zijn? Het is 1981, de overheersende tinten zijn grijs en zwart en de dominante houding is 'tegen'. Vier vrienden maken deel uit van die bewolkte wereld, maar toch staan ze erbuiten. Ze praten liever, dol als ze zijn op elkaars woorden. Wat anderen ondernemen, wordt door hen van kanttekeningen voorzien. De acteurs in voorstelling zijn: Sanne den Hartogh, Xander van Vledder, Ruben Brinkman en Jurriën Remkes.

De 'package deal' is te koop bij Athenaeum Boekhandel op de Gedempte Oude Gracht 70 in Haarlem.